Dermaplaning

Dermaplaning is een niet-invasieve cosmetische procedure waarbij een steriel chirurgisch mesje gebruikt om voorzichtig over de huid van het gezicht te schrapen. Het doel van dermaplaning is om dode huidcellen, donshaartjes (vellushaartjes) en eventuele oppervlakkige onzuiverheden te verwijderen.

Het proces begint met het reinigen van de huid om make-up, vuil en overtollig talg te verwijderen. Vervolgens wordt de huid strak getrokken en wordt het mesje onder een hoek van ongeveer 45 graden over de huid bewogen in zachte, vloeiende bewegingen. Dit verwijdert de bovenste laag dode huidcellen en vellushaartjes, waardoor de huid gladder en zachter aanvoelt.

 

Dermaplaning heeft verschillende voordelen, waaronder:

  1. Verbeterde huidtextuur: Door de verwijdering van dode huidcellen wordt de huid gladder en egaler van textuur.

  2. Verwijdering van vellushaartjes: Dermaplaning verwijdert ook fijne donshaartjes op het gezicht, waardoor de huid er gladder uitziet en make-up gelijkmatiger kan worden aangebracht.

  3. Verhoogde productabsorptie: Na dermaplaning kunnen huidverzorgingsproducten beter worden opgenomen door de huid, waardoor ze effectiever kunnen zijn.

  4. Verbetering van de uitstraling van de huid: Dermaplaning kan helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van fijne lijntjes, rimpels en oppervlakkige littekens, waardoor de huid er frisser en jeugdiger uitziet.

Dermaplaning is over het algemeen veilig voor de meeste huidtypes. 

Hier zijn enkele tips voor de nazorg na dermaplaning:

  1. Hydratatie: Hydrateer de huid grondig na dermaplaning. Gebruik een milde, hydraterende crème of serum om de huid te kalmeren en te hydrateren.

  2. Zonnebescherming: Bescherm de huid tegen de zon door het aanbrengen van een SPF 30 of hoger. De huid kan na dermaplaning gevoeliger zijn voor de zon, dus zonnebescherming is essentieel om verbranding en schade aan de huid te voorkomen.

  3. Vermijd agressieve producten: Vermijd het gebruik van agressieve huidverzorgingsproducten, zoals exfolianten of scrubs, gedurende minstens een paar dagen na de behandeling.

  4. Gebruik geen make-up: Vermijd het aanbrengen van make-up gedurende ten minste 24 uur na de behandeling.

  5. Vermijd hitte en stoom: Vermijd intense hitte, zoals hete douches, sauna's of stoombaden, gedurende ten minste 24 uur na dermaplaning. Hitte kan de huid irriteren en roodheid veroorzaken.

  6. Wees voorzichtig met de huid: Raak de behandelde huid zo min mogelijk aan en vermijd krabben of wrijven.