Powder Brows

Semi-permanente make-up, ook wel bekend als micropigmentatie of cosmetisch tatoeëren, bestaat uit het plaatsen van natuurlijke pigmenten (kleur) onder de bovenste lagen van de huid met behulp van een kleine naald. Het is vergelijkbaar met tatoeëren, maar is veel minder intensief en verschilt in de types van de gebruikte kleur en heeft een veel subtielere aanpak dan tatoeëren.

Als je weinig of geen wenkbrauwhaar hebt, zal je versteld staan ​​van de verandering die permanente make-up in het uiterlijk kan maken. Als je wenkbrauwen dunne en/of een onregelmatige haargroei hebben wordt dit met semi-permanente make-up gecorrigeerd. Er ontstaat een mooie en gelijkmatige wenkbrauwlijn.

 Semi-permanente make-up wenkbrauwen is een zeer kleine ingreep.

Zijn powderbrows voor iedereen geschikt?

Powderbrows is voor iedereen geschikt vanaf 18 jaar. Echter wordt het afgeraden en bij sommigen niet toegepast zoals bij zwangere dames, hepatitispatiënten, diabetespatiënten, patiënten die hart- en vaatziekten hebben en personen die bloedverdunners innemen.

 • Na een chemo behandeling is het best om 6 maanden wachten alvorens je een SPMU behandeling kunt laten uitvoeren.
 • Indien je Roaccutane gebruikt is dit 4 weken. Indien je botox/fillers hebt moet dit 4 weken geleden zijn.
 • Bij het Covid-vaccin is het 2 weken voor en na dat de behandeling niet kan uitgevoerd worden.
 • Indien u zwanger bent of borstvoeding geeft mag u de behandeling niet ondergaan.

Let op dat powderbrows & microblading langer kan blijven zitten bij iemand die een normaal tot droge huid heeft, dan bij iemand met een vettige huid. Bij sommige huiden zijn soms dan ook drie sessies nodig in plaats van twee.

Doet het pijn?

Powderbrows behandeling is helemaal niet pijnlijk de meeste klanten voelen zogoed als niets. De meerderheid vind epileren pijnlijker. Er wordt ook met een verdovingscrème gewerkt, waardoor je amper nog iets voelt. Tijdens de menstruatie ben je gevoeliger aan pijn dus probeer het te plannen op een moment dat je dit niet hebt, voor je eigen comfort.

Wat moet ik doen voor de behandeling en als nazorg?

Voor de behandeling:

 • Geen bloedverdunners innemen

 • Behandeling niet onder invloed van alcohol of drugs laten toepassen

 • Kom zonder wenkbrauw make-up op​​

 

7 dagen na de behandeling:

 • Geen watercontact

 • Niet aan pulken

 • Geen make-up of huidverzorgingsproducten op de wenkbrauwen

 • Geen sauna of zwemmen

 • Probeer de zon te vermijden de eerste 2 weken

 • Nadien altijd SPF 50 smeren op de wenkbrauwen anders gaan deze sneller verlichten van kleur

Ik heb reeds oude SPMU wat nu?

Hier kan over gewerkt worden indien de PMU al bijna niet meer zichtbaar is door vervaging. In dit geval is het altijd beter om vooraf een foto door te sturen voor de mogelijkheden te bespreken.

Hoe is het genezingsprocess?

De wenkbrauwen zullen na de behandeling donkerder worden van kleur. Na een paar dagen zullen ze beginnen te vervellen waardoor er schilfers, korsten en pigmentverlies kunnen ontstaan. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces. Probeer er niet aan te prullen zodat het mooi kan genezen. Na 7 dagen zal je merken dat het lijkt of de wenkbrauwen weg zijn of geen kleur meer hebben. Geen paniek de kleur komt weer terug later in het genezingsproces. Na 6 weken kom je terug voor een bijwerking voor extra kleur en definitie. Het eindresultaat is 28 dagen na de bijwerking zichtbaar.

 

Hoelang blijven powderbrows?

Nadat de powderbrows zijn geplaatst blijft het resultaat (variërend van huidtype) tussen de 1 en 2 jaar zichtbaar. De meesten komen tussen een half jaar en anderhalf jaar terug om de powderbrows bij te werken. Vanaf de wenkbrauwen een rode/oranje schijn krijgen is het tijd voor je bijwerking.

Kan ik de kleur en de vorm kiezen?

Samen doorlopen we de mogelijkheden en kijken we wat het beste bij jou past. Ik zal jouw gelaatstrekken nader onderzoeken; waaronder de afstand tussen de ogen, de grootte van het voorhoofd, de algemene vorm en de hoogte en breedte van elk gezicht. Al deze factoren worden zorgvuldig beoordeeld en overwogen bij het bepalen van de juiste vorm en plaatsing van de semi-permanente wenkbrauwen.
De vorm wordt eerst getekend door middel van browmapping, zodat u een duidelijk beeld krijgt en we altijd de perfecte vorm krijgen.

De kleur wordt aangepast aan je huid en haarkleur. De eerste keer werken we zacht en naturel wil je toch wat extra of donkerder qua kleur kan je dat melden na tijdens de bijwerking. We plaatsen geen zwarte wenkbrauwen, streepjes of bogen zoals vroeger wel eens werd gedaan. 

 

Nazorg

Verzorging na afloop is belangrijk.

Week 1:

 • Geen crème(dag en nachtcrème) op de wenkbrauwen
 • Geen make-up op de wenkbrauwen
 • Vermijd sporten waarbij je veel zweet
 • Vermijd de zon, sauna en zonnebank voor het beste resultaat
 • Niet krabben aan de pigmentatie

Na enkele dagen kunnen er wat kleine korstjes ontstaan, deze vallen er na vijf tot zeven dagen vanzelf af. Pas dan is te zien in welke mate het pigment heeft gepakt. Dit verschilt per persoon en om die reden wordt er een nabehandeling ingepland na zes weken.
De wenkbrauwen blijven gemiddeld een jaar mooi. Dit is afhankelijk van uw huidtype en levensstijl, UV-straling, botox en huidverzorging (zoals peelings) laten de kleur vervagen. Het is verstandig om tijdens het zonnen een factor van 30 of hoger te gebruiken.

 


Als je nog erg twijfelt of semi-permanente make-up iets voor jou is? Wil je mij eerst beter leren kennen alvorens een afspraak te maken? Je kan altijd langskomen voor een een intake-gesprek.